Will Stevens en Roberto Merhi waren de langzaamste in de kwalificatie, maar profiteren van diverse gridstraffen voor anderen. Ze weten echter als geen andere dat als ze een leuke race willen hebben, ze van elkaar afhankelijk zijn.

Will Stevens won vandaag de onderlinge strijd om de negentiende kwalificatietijd. Hij werd daarbij geholpen door een volgens hem ‘erg goede auto’: “Het voelt goed om in de kwalificatie voor je teamgenoot te eindigen en ik hoop dat we morgen andermaal het gevecht met elkaar aan kunnen gaan.”

“Het zou morgen wel eens erg wisselvallig weer kunnen gaan worden. Misschien een beetje vergelijkbaar met Silverstone waar het een groot deel van de race droog was, maar waar de slotfase werd geteisterd door regen. Een soortgelijk scenario zou het rijden op Spa aanzienlijk moeilijker maken, maar tegelijkertijd kan het ons wat kansen verschaffen die we normaal niet krijgen.”

Roberto Merhi was vandaag de hekkensluiter in de Belgische Ardennen, als was het verschil met Stevens helemaal zo groot niet: 0,151 seconden. De Spanjaard is dan ook redelijk tevreden met zijn optreden, maar had misschien beter gekund als hij in de ochtend minder problemen had gehad: “Ik verloor in de derde vrije training behoorlijk wat track time door een hydraulisch probleem, dus ik begon de kwalificatie niet met de best denkbare voorbereiding.”

“Will en ik gaven elkaar weinig toe. In de ene sector was hij wat sneller, in de andere sector ik weer. Ik hoop dat we dat duel in de race een mooi vervolg kunnen geven.”