Will Stevens heeft herintreder Roberto Merhi achter zich weten te houden in de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Engelsman heeft dus niks te klagen, Roberto Merhi om diezelfde reden wel.

Dat doet Merhi in zijn terugblik op de kwalficatie dan ook volop: “Het was een erg teleurstellende kwalficatie voor mij. Ik verremde me en trakteerde mezelf daarmee op een flat spot tijdens mijn snelle ronde. Ik kan voor mijn gevoel al het hele weekend niet vertrouwen op mijn remmen. Het is namelijk zo dat ik ook in mijn andere snelle ronde de wielen blokkeerde.”

“Al met al mag ik dus niet spreken van een geslaagde kwalficatie”, vervolgt de Spanjaard. “Dat is erg jammer, zeker omdat dit het laatste raceweekend van het jaar is. Desondanks kijk ik uit naar de race van morgen.”

Will Stevens kreeg de laatste tijd klop van Alexander Rossi en is dus blij dat hij in ieder geval zijn teamgenoot nu wel de baas is, ook al is dat niet de Amerikaan in kwestie. “Ik ben erg blij met mijn kwalificatie”, meldt hij. “Ik denk dat ik bezig ben aan één van mijn sterkste weekenden van het jaar. Ik voelde me vanaf het eerste moment op mijn gemak in de auto. Het is sowieso fijn om op een circuit te komen waar ik al F1-ervaring heb.”

“Ik heb zin in de race van morgen, aangezien ik verwacht een goed tempo te kunnen rijden. Ik hoop het seizoen af te kunnen sluiten met een piek. Op dit moment lijkt alles althans prima te verlopen.”