Will Stevens en Roberto Merhi bleven allebei niet foutloos in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Rusland, waarin eerstgenoemde aan het langste eind trok in het onderlinge kwalificatieduel.

Will Stevens slaagde er dus in zijn dit weekend teruggekeerde teamgenoot achter hem te houden en dat stemt hem tevreden. “Ik had daar wel een tweede run voor nodig, want mijn eerste rondje was niet best. Mijn tweede run was gelukkig beter en ik ben blij dat ik daarmee voor mijn teamgenoot sta.”

Stevens denkt een goede auto te hebben voor de race. Hij baseert zich daarbij op de bevindingen uit de derde vrije training: “We hebben dit weekend nog niet bijster veel kunnen rijden, maar vanochtend wist ik een lange run te voltooien waarin de auto goed aanvoelde.” 

Teamgenoot Roberto Merhi reed naar eigen zeggen een prima eerste run, maar vergooide zijn kansen zijn teamgenoot te verslaan vervolgens in de tweede run: “Ik kwam in mijn outlap naast de baan terecht en remde een flatspot op mijn banden. In mijn getimede maakte ik even later nog een fout en dat heeft me zeker 0,3 seconden gekost.”

De laatste woorden van Merhi zijn voor zijn landgenoot en goede vriend, Carlos Sainz: “Ik maakte me heel veel zorgen om hem, maar gelukkig is hij in orde. Ik kijk er naar uit tegen hem te racen op het moment dat het veilig wordt geacht.”