Volgens Autosport rijdt Will Stevens vrijdag tijdens VT1 in Suzuka voor Marussia. Opvallend, want de in de Formule Renault 3.5 uitkomende Brit was tot voor kort lid van Caterhams talentenprogramma.

Stevens testte zelfs in juli nog voor Caterham, nadat het nieuwe management daar de touwtjes in handen had genomen na het overnemen van het team van Tony Fernandes, maar Stevens is inmiddels dus niet langer verbonden aan het team uit Leafield.

De 23-jarige Stevens, zesde in de Formule Renault 3.5, is niet het eerste ex-talent uit de Caterham-stal dat de wijk neemt naar Marussia: hij volgt in de voetsporen van de Amerikaan Alexander Rossi, die eerder al als testrijder in dienst trad bij Marussia.

Of Stevens ook een dergelijke functie op zich zal nemen, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Vooralsnog is het enige wat duidelijk is, dat Stevens in VT1 rijdt en daarmee – na eerdere testdagen – zijn debuut maakt tijdens een officiële Formule 1-sessie.

Wiens plekje Stevens in VT1 tijdelijk overneemt bij Marussia, wordt naar verwachting later vandaag bekend gemaakt. Eerder dit jaar moest vaste kracht Max Chilton de eerste training in België uitzitten, terwijl teamgenoot Jules Bianchi daarin wel gewoon in actie kwam.