Kamui Kobayashi is niet echt gelukkig met zijn eerste werkdag in Monte Carlo. De Japanner is met name ongelukkig over het feit dat de Sauber C30 zoveel over het wegdek stuiterde.

“Het was een vrij lastige dag voor me. De auto stuiterde echt veel te veel, waardoor de balans ook verstoord werd en ik weinig grip had”, toont Kobayashi zich na afloop ontevreden.

“We moeten echt een oplossing vinden voor al dat gestuiter”, vervolgt de coureur die vijftiende was in de ochtendsessie en de middag vervolgens als zestiende afsloot. “Het was zo slecht dat ik zelfs niet heb kunnen inschatten wat het verschil tussen de verschillende banden hier is.”

Sergio Pérez – goed voor een zestiende en twaalfde tijd – had het in de andere Sauber-bolide aanzienlijk beter naar zijn zin: “Het was een goede dag. We hadden een zeer uitgebreid testprogramma ingepland en hebben alles kunnen afwerken.”

De jonge Mexicaan weet echter dat er in de vrije trainingen niets te verdienen valt en dus kijkt hij al vooruit naar de zaterdag: “Inhalen is hier met een Formule 1-auto nog moeilijker dan met een GP2-bolide, dus ik hoop echt dat we ons goed kunnen kwalificeren”, besluit hij.