*

Succesvolle eerste Williams-test Kubica

Daan de Geus

Daan de Geus

12 oktober 2017 08:44

Succesvolle eerste Williams-test Kubica
Sutton Images

Robert Kubica’s eerste test voor Williams, op het circuit van Silverstone met een 2014-auto, is succesvol verlopen, zo meldt het team.

Meer dan dat de test ‘succesvol is verlopen’ wil de renstal uit Grove echter niet kwijt. Er zijn dan ook geen mededelingen gedaan over hoeveel ronden Kubica op een grijs Silverstone heeft gereden met een van alle sponsoruitingen ontdane Williams FW36. Over rondetijden is ook niks bekendgemaakt.

De test van woensdag is onderdeel van een uitgebreidere evaluatie van Kubica, die aan een Formule 1-comeback werkt na begin 2011 zwaargewond te zijn geraakt bij een rally-crash. De 32-jarige Pool testte eerder voor Renault, maar dat ging voor 2018 toch voor Carlos Sainz. Renault zat ook nog met ‘vraagtekens’ omtrent Kubica.

Kubica zal volgende week wederom in actie komen voor Williams, op de Hungaroring. De verwachting is dat hij woensdag de achttiende test, met Williams-reserve Paul di Resta op dinsdag de zeventiende achter het stuur van de FW36, al zijn die data niet officieel bevestigd door Williams.

Behalve Kubica is ook Di Resta namelijk een kandidaat voor een 2018-zitje bij Williams, net als de huidige Williams-coureur Felipe Massa. Sauber-rijder Pascal Wehrlein zou naar verluidt ook nog een mogelijkheid zijn, zij het een long shot. Massa heeft de tests van Kubica en Di Resta overigens afgedaan als weinig representatief.

Gerelateerd