Terugkerend Force India-coureur Adrian Sutil mikt bij zijn terugkeer in de Formule 1 op meer dan puntenfinishes. “Mijn focus ligt hoger. Ik ga voor het podium en wil later ook winnen”, zegt Sutil.

Sutil is op het moment in Barcelona en gaat de komende dagen testen om zo optimaal voorbereid mogelijk in Australië te starten over ruim twee weken. “Iedereen verdient een tweede kans in het leven”, zegt Sutil over zijn veroordeling anderhalf jaar terug. Sutil sneed Renault-baas Eric Lux met een afgebroken champagneglas in de hals in een discotheek.

Sutil: “Mijn fout was dat het een publiekelijk schandaal werd. Maar ik geef mensen altijd een tweede kans  en ben blij dat ook ik een nieuwe mogelijkheid krijg.” De Duitser zal geen problemen kennen met het verkrijgen voor races waar een visa voor nodig is.

Bij zijn terugkomst in de Formule 1 is Sutil ambitieuzer dan ooit. “Ik neem geen genoegen meer met een vijfde of zesde plek. Ik wil naar het podium. Later wil ik ook winnen en beschouwd worden als de beste coureur in de Formule 1. Mijn doelen liggen hoger nu”, aldus Sutil.