Adrian Sutil haalde voor het eerst dit seizoen Q3 en krikte daarmee het moreel bij Sauber flink op. De Zwitserse renstal is nog altijd puntloos dit jaar.

“Een geweldige kwalificatie”, jubelt Sutil. “In de vrije training vanmorgen ging het al lekker en voelde de auto prettig aan. Daarna stegen de temperaturen van de lucht en het asfalt, maar de balans was ‘s middags nog altijd in orde.” 

“We hebben een geweldige prestatie geleverd”, vervolgt Sutil. “Het is welverdiend dat we eindelijk dit jaar Q3 hebben gehaald. Het hele team heeft hieraan bijgedragen. Zeker in onze huidige situatie is dit belangrijke resultaat van groot belang voor de motivatie.”

Waar Sutil schitterde, had teamgenoot Esteban Gutiérrez het moeilijk. De Mexicaan sneuvelde al in het eerste bedrijf en moet morgen als vijftiende aan de race beginnen.

“We probeerden een goed compromis te vinden voor de afstelling”, verklaart Gutiérrez. “Maar in tegenstelling tot Adrian slaagde ik er niet in het maximale uit de zachte banden te halen. Het is nu cruciaal om in de race alles op orde te krijgen voor het optimale resultaat.”