Het doet Adrian Sutil goed dat zijn team Force India de zesde positie in het WK heeft verstevigd dankzij een score van twaalf punten in Singapore, ook al had hij voor zijn eigen gevoel hoger kunnen eindigen.

Sutil kwam op het Marina Bay Street Circuit als achtste over de streep en sleepte daardoor vier punten in de wacht, terwijl teamgenoot Paul di Resta dankzij een zesde plaats acht punten aan zijn totaal mag toevoegen.

“Het was al een tijdje ons doel om met beide auto’s in de punten te eindigen, dus we kunnen heel blij zijn met dit resultaat”, spreekt Sutil na de race. “Deze punten geven ons bovendien weer wat extra ruimte in de strijd die we met Sauber voeren om zesde bij de constructeurs te worden.”

Voor Sutil zelf was de Grand Prix van Singapore ‘een normale race’, zo verklaart hij, waarna hij tevens benadrukt dat dat niet betekent dat zijn wedstrijd probleemloos verliep: “Ik verloor was posities door de Safety Car en het was ook moeilijk om de laatste stint – die dertig ronden duurde – op één setje banden te blijven rijden. Gelukkig is het me echter gelukt om als achtste te eindigen.”