Paul di Resta verdient een plekje in de Formule 1. Dat is de mening van Adrian Sutil, zijn voormalige teamgenoot bij Force India.

Sutil heeft Di Resta drie jaar lang meegemaakt bij Force India. In 2010 – toen Di Resta er als testrijder werkzaam was – en vervolgens in 2011 en 2013, als teamgenoten met racezitjes. Ook in 2012 racete Di Resta overigens voor Force India, maar toen had hij niet Sutil, die er een jaartje tussenuit was, maar diens landgenoot Nico Hülkenberg als teamgenoot.

In zijn drie seizoenen bij Force India heeft Di Resta – die daarin tot 58 Grands Prix en 121 punten kwam – echter genoeg laten zien om een plekje in de Formule 1 te rechtvaardigen, stelt Sutil in interview met Sky Sports. Dat Di Resta vermoedelijk buiten de boot gaat vallen, vindt de Duitser dan ook jammer: “Het is zeker spijtig, want het lijdt geen twijfel dat hij een zitje in de Formule 1 verdient.”

“Paul is namelijk een goede kerel en een hele volwassen coureur”, verduidelijkt Sutil, die zelf onderdak wist te vinden bij Sauber nadat er ook voor hem geen plek meer was bij Force India, dat Hülkenberg terughaalde en daarnaast Sergio Pérez heeft aangesteld voor 2014.

Zoals gezegd is ook Sutil echter wel eens zonder racezitje komen te zitten en hij is erin geslaagd een comeback te maken, dus dat moet ook voor Di Resta mogelijk zijn, denkt hij. “Paul kan hier vast goed mee omgaan, maar hij moet vertrouwen blijven houden en niet opgeven. Als hij dat doet én aan zichzelf blijft werken, is er een weg terug voor hem.”

Di Resta zelf heeft zich de laatste weken op de vlakte gehouden over zijn toekomst. De achterhoedeteams Marussia en Caterham lijken geen optie voor hem, terwijl ook een overstap naar de Indycar Series – waar hij aan het eind van seizoen 2013 op zinspeelde – niet tot de mogelijkheden lijkt te behoren. Een terugkeer naar de DTM, waarin hij in 2010 de titel pakte, lijkt dan ook het meest waarschijnlijk.

Foto: Di Resta (links) met Sutil.