Adrian Sutil realiseert zich dat Force India zijn laatste kans vormt om zijn Formule 1-carrière in leven te houden, maar is desondanks niet nerveus voor de test die hij vandaag voor het team zal afwerken.

Sutil strijdt samen met Jules Bianchi en naar verluidt ook Narain Karthikeyan om het stoeltje dat Force India nog vrij heeft, het laatste nog beschikbare racezitje voor komend seizoen.

In gesprek met het persbureau Deutsche Presse Agentur geeft Sutil, die een jaar aan de kant heeft gezeten nadat hij eind 2011 zijn stoeltje bij Force India kwijtraakte, aan dat een terugkeer bij datzelfde team zijn enige kans is om zijn Formule 1-loopbaan in leven te houden. “Ik denk dat dit realistisch gezien mijn laatste kans is om nog een toekomst in de Formule 1 te hebben”, erkent hij.

Sutil mag vandaag voor Force India testen, maar net zoals het team al heeft gedaan, benadrukt ook hij dat de test niet dient om hem te evalueren: “Ik heb, inclusief mijn periode als testrijder, zes jaar bij dit team gezeten. Ze zouden dus moeten weten wat ik kan.”

Ondanks dat is het natuurlijk ook niet uitgesloten dat de test toch van invloed is op de toekomst van de Duitser, maar Sutil zegt geen extra druk te voelen. “Ik verheug me erop weer in een Formule 1-auto te rijden, maar ik ben verder niet nerveus of wat dan ook.”

Aangezien hij negentig Grands Prix achter zijn naam heeft staan, verwacht Sutil – die de laatste tijd wel in een simulator heeft geoefend – ondanks zijn jaar aan de zijlijn niet lang nodig te hebben om weer aan een Formule 1-auto te wennen en op snelheid te komen. “Ik ben geen rookie, dus mijn voorbereiding is volgens mij toereikend. Zodra ik in de auto stap zal ik dus gelijk weer snel zijn.”