Vorige week kroop Adrian Sutil achter het stuur van de VJM03 voor een shakedown op Silverstone, vandaag test hij op Jerez. De Duitser is onder de indruk van de nieuwe wagen en heeft hoge verwachtingen van komend seizoen.Vorig seizoen begon het pas na de Grand Prix van Engeland te lopen bij Force India. Met name in België en Italië kwam het team sterk voor de dag, met de tweede plaats van Giancarlo Fisichella op Spa-Francorchamps als hoogtepunt.

Sutil hoopt dat hij dit jaar niet zo lang hoeft te wachten op een goede auto. “Ik hoop dat we dit seizoen meteen van begin af aan sterk zullen zijn”, verklaarde hij tegenover motorsport-total. “Ik denk dan ook dat dit ons beste seizoen kan worden. Het ziet er nu allemaal erg goed uit en iedereen is enorm gemotiveerd. In theorie zouden we de beste start in jaren kunnen maken.”

Ondanks zijn optimisme wil de Force India-coureur nog niet al te ver op de zaken vooruit lopen. “We moeten eerst maar eens afwachten hoe het verder gaat. Het is nog vroeg. Maar de hoop is er. Ik gezien hoe hard er deze winter gewerkt is en daarom ben ik ervan overtuigd dat we ons goed verbeterd hebben.”

Sutil benadrukt hoe belangrijk het is dat er rust is in het team en dat er gekozen is voor continuïteit door met dezelfde rijders verder te gaan. “Dat is erg waardevol. Dat is ook één van de redenen dat dit één van de beste winters is geweest. Door de rust kon iedereen zich volledig op de auto concentreren. In voorgaande jaren waren er veel problemen in het team die opgelost moesten worden en dat merk je uiteindelijk aan de auto. Zonder twijfel. De rust en continuïteit zouden onze prestatie moeten helpen.”

LV