Adrian Sutil heeft dit jaar nog geen punten gepakt. In Monaco, waar hij de afgelopen drie jaar telkens scoorde, hoopt hij daar verandering in te brengen.

Net als zijn team Sauber in geheel staat ook Sutil vooralsnog droog in 2014. De Duitser is erop gebrand de hatelijke nul achter zijn naam weg te werken en vestigt zijn hoop daarbij op Monaco: “Het is mijn doelstelling om Monaco na de race met een aantal punten op zak weer te verlaten”, verklaart hij.

Sutil put de hoop dat een goed resultaat mogelijk is vooral uit het feit dat de race in Monaco hem de laatste jaren goed is bevallen: “Ik heb goede herinneringen aan de vorige edities, want ik er de laatste jaren telkens gescoord”, vertelt de coureur die zes keer meedeed aan de stratenrace in het Prinsdom en punten overhield aan de laatste drie edities.

“De race van vorig seizoen was met name goed voor me, want ik haalde toen de vijfde plek”, herinnert Sutil – voor wie dat zijn beste resultaat van 2013 was – zich, alvorens aan te geven dat hij zich ondanks zijn vertrouwen niet bij voorbaat rijk rekent: “Het is een speciale race en het circuit bevalt me goed, maar het belangrijkste is dat de auto het er goed doet zodat we ook daadwerkelijk kunnen scoren.”

Gutiérrez
Teamgenoot Esteban Gutiérrez spreekt in tegenstelling tot Sutil niet hardop over punten. “Aangezien het zo’n trage baan is, is het essentieel dat je auto er een goede balans heeft, dus ons doel moet zijn om onze problemen op te lossen zodat we onze doelen kunnen realiseren”, is waar de Mexicaan het bij houdt.