Dat zijn voorganger Nico Hülkenberg in 2013 zo sterk heeft gepresteerd voor Sauber, zorgt er volgens opvolger en landgenoot Adrian Sutil niet voor dat hij extra druk voelt om het goed te doen.

“Nico heeft het vorig jaar inderdaad heel goed gedaan, maar dat zorgt niet voor extra druk op mijn schouders”, stelt Sutil tijdens een vraag-antwoord gesprek op de Autosport International Show.

“De druk om te presteren heb je bovendien altijd als je iets wil bereiken en het gevoel van competitie dat daarbij komt kijken, verwelkom ik juist, want ik vind het leuk om met anderen de strijd aan te gaan.”

Sutil heeft de laatste jaren in dienst van zijn vorige team Force India overigens vrijwel constant met zijn nieuwe team Sauber gestreden, dus nu hij en Hülkenberg – die de omgekeerde weg heeft afgelegd door van Sauber naar Force India te gaan –  in essentie van stoeltje hebben geruild, verheugt Sutil erop de strijd tussen Sauber en Force India nu eens van de andere kant mee te maken.

“Sauber en Force India strijden al jaren tegen elkaar, dus het is interessant dat ik nu het verschil kan zien tussen hoe beide teams werken en zich gedurende het jaar ontwikkelen. Het zijn twee teams van gelijke grootte, die vorig seizoen een tegengestelde ontwikkeling hebben gemaakt: Force India begon goed maar zakte gedurende het jaar terug, terwijl Sauber vooral een sterke tweede helft had.”

Foto: Hülkenberg (links) was in 2013 in dienst van Sauber, terwijl Sutil voor Force India reed. Inmiddels hebben de twee Duitsers van team geruild.