De voorbereidingen op de Grand Prix van Abu Dhabi zijn in volle gang, maar Adrian Sutil wil het goede gevoel dat hij uit India heeft meegenomen graag zo lang mogelijk vasthouden.

“Het was geweldig om tijdens de rijdersparade zoveel mensen op de tribunes te zien die allemaal voor ons juichden”, vertelt de Force India-coureur. “De sfeer was heel bijzonder. Ik heb nog nooit zoveel fans van ons gezien. Ik zal het zeker nooit vergeten.”

Sutil eindigde in de thuisrace van zijn team als negende en sprokkelde daarmee twee puntjes. “Meer zat er niet in”, aldus de Duitser. “De Toro Rosso’s waren gewoon iets sneller. Maar onze balans was beter dan in Zuid-Korea, dus de auto is er iets op vooruitgegaan.”

De Duitser hoopt daar ook in Abu Dhabi profijt van te hebben. “Afgelopen jaar was het een moeizame race voor ons, maar nu zou het veel beter moeten gaan”, verwacht Sutil. “Onze huidige auto is beter geschikt voor langzame bochten dan die van vorig jaar.”

Teamgenoot Paul di Resta voegt toe: “Het is een erg technisch circuit, waar je heel precies moet zijn. Er zijn overeenkomsten met Singapore en dat geeft ons reden om optimistisch te zijn, aangezien die karakteristieken ons lijken te liggen. Het is alleen altijd afwachten hoe de teams om ons heen het gaan doen.”