Door een afwijkende strategie wist Adrian Sutil bij zijn rentree in de Formule 1 alle ogen op zich gericht. De Duitser eindigde uiteindelijk als zevende, maar leek kans te maken op meer en ging zelfs een tijdje aan de leiding.

“Dit was echt een geweldige race voor me”, vertelt de Force India-coureur aan het Duitse Sky Sports en RTL. “Ik had van tevoren niet verwacht zo snel te zijn, maar het gaf een fantastisch gevoel om lange tijd vooraan mee te doen en de race zelfs een tijdje te leiden.”

Sutil, die zijn uiteindelijke zevende plaats een ‘super resultaat’ noemt, begon de race vanaf zijn twaalfde startplaats op de medium compound – de hardste banden die Pirelli naar Australië had meegenomen – en maakte vervolgens twee stops, waarbij hij de eerste keer wederom voor de medium-banden ging en de tweede en laatste keer (verplicht) op de supersofts overstapte.

In zijn laatste stint, van twaalf ronden, verloor Sutil op de zachte banden echter al snel twee plaatsen en kon hij amper nog tempo rijden. “Ondanks dat ik voorzichtig met de supersofts was, waren ze na twee ronden al helemaal op hun einde”, zo verklaart hij zijn terugval.

“Het maakte de auto heel moeilijk te besturen en ik dacht dat ik de finish niet zou halen, maar op één of andere manier werden de banden ineens weer iets beter. Het bleef lastig, maar door me breed te maken heb ik de zevende plek toch nog kunnen vasthouden.”

“Het was al met al dus een goede race voor me, waarbij ik uiteraard het meest heb genoten van de ronden die ik aan kop heb gereden. Ik ben er trots op dat ik dat heb kunnen doen, zeker aangezien het pas drie weken geleden duidelijk werd dat ik een comeback zou maken. Ik nam me op dat moment voor er iets moois van te maken, en dit was wel een beetje zoals ik met dat had voorgesteld.”