Na anderhalf jaar zat hij weer in de Force India, de auto waar hij destijds voor het laatste uitstapte. Met een achtste tijd en 78 ronden in Barcelona vindt Adrian Sutil dat hij bewezen heeft klaar te zijn om in de vacante tweede Force India-auto te stappen.

“Ik heb alles gedaan wat ik kon om me te bewijzen”, zegt Sutil. “Nu is het aan het team om een beslissing te maken. Ik heb zes jaar bij dit team gezeten en ze kennen me beter dan wie dan ook. Ze kennen mijn capaciteiten en ik denk dat ik vandaag heb laten zien dat ik nog steeds snel ben. Ik kan rustig slapen.”

De beslissing wie de tweede coureur wordt, kan nooit lang meer duren, volgens Sutil. Teambaas Bob Fernley zei gisteren geen haast te hebben met de beslissing. Sutil: “De eerste race komt steeds dichterbij, maar het belangrijkste voor mij was om een goede prestatie te leveren hier tijdens de test in Barcelona.”

Zijn concurrent voor het beschikbare zitje bij Force India is de Fransman Jules Bianchi. De testcoureur van het team in 2012 reed al een testdag in Jerez en krijgt vandaag nog een kans in Barcelona. Nadeel voor hem is dat het weer wisselvallig is en een stuk koeler.