Hoewel zijn voormalige werkgever Force India aan een prima seizoen bezig zijn en het bij zijn nieuwe team Sauber nog niet erg lekker loopt, zegt Adrian Sutil geen spijt te hebben van zijn overstap.

Force India scoorde dit seizoen elke race punten en staat op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Sauber daarentegen heeft nog geen enkel punt gescoord en blijft alleen Caterham nog voor.

Sutil gunt zijn oude team het succes en blijft optimistisch dat Sauber de problemen te boven kan komen. Hij staat dan ook nog achter zijn beslissing om bij de Zwitserse renstal te tekenen.

“Ik heb geweldige jaren gehad bij Force India, maar ik was toe aan iets nieuws en koos voor Sauber”, zegt Sutil tegen Autosport. “Het hoofdstuk Force India is afgesloten voor mij. Het is goed om te zien dat ze succes boeken. Wellicht heb ik daar wel een bijdrage aan geleverd.”

“Maar ik kijk niet achterom”, vervolgt Sutil. “En ik heb geen spijt dat ik daar nu niet zit. Ik gun ze de goede resultaten. Het leven gaat door. Een nieuw team, nieuwe uitdaging en geen rancune. Het zou geweldig zijn om in de toekomst met dit team net zo goed te presteren als Force India.”