Sauber-coureur Adrian Sutil voelt zich niet klaar voor de openingsrace in Melbourne, maar troost zich met de gedachte dat dit waarschijnlijk voor iedereen het geval is: ‘Het zou me verbazen als iemand het tegendeel beweert’.

Sutil, die in 2007 debuteerde voor Spyker en daarna vijf seizoenen voor Spykers opvolger Force India reed, begint bij Sauber aan een nieuwe avontuur, en avontuurlijk belooft het begin daarvan met dank aan alle reglementswijzigingen sowieso te worden, stelt de Duitser.

“Alles aan deze auto is nieuw”, vertelt Sutil aan Formula1.com. “We gaan het op den duur ongetwijfeld allemaal onder de knie krijgen, maar op het moment ken ik mijn auto amper”, erkent hij.

“Ik heb dan ook niet het gevoel klaar te zijn voor de openingsrace, maar het zou me verbazen als er een coureur in de paddock is die zegt dat wel te zijn”, lacht Sutil. “Ik verwacht dat we elke race weer iets zullen bijleren, maar dat het voor iedereen een seizoen van vallen en opstaan wordt.”

Aan voorspellingen wil Sutil zich dan ook niet wagen. “Ik wens niet te speculeren, zeker aangezien ik geen idee heb hoe de andere teams er voor staan. We zien in Melbourne wel wie de vlag haalt. Dat wordt de eerste serieuze indruk van 2014.”

Of de race in Melbourne een spektakelstuk of een farce wordt, durft Sutil echter niet te zeggen. “Het kan heel spannend worden, maar voor hetzelfde geld zijn er maar een paar auto’s die het tot het einde volhouden en wordt het een lange en saaie zit. Het enige wat ik wel denk, is dat het waarschijnlijk heel anders gaat uitpakken dan alle zogenaamde experts nu verwachten.”