Adrian Sutil hoopt dat zijn overstap van Force India naar Sauber goed voor hem uitpakt en dat dit – in combinatie met de ingrijpende reglementswijzigingen – hem helpt succesvol te zijn.

Sutil debuteerde in 2007 bij Spyker, waarna hij het team trouw bleef toen het in 2008 in Force India veranderde. Met uitzondering van in 2012 – toen hij enigszins noodgedwongen een sabbatical hield – maakte hij tot en met 2013 deel uit van het team uit Silverstone, om vervolgens eerder deze winter de overstap te maken naar het Zwitsere Sauber.

Na zo lang voor één team te hebben gereden, voelt deze transfer voor Sutil als een soort van nieuw begin, zo vertelt hij aan Sky Sports: “Ik ben blij dat ik bij een nieuw team zit, waar ik in een andere omgeving en met frisse energie aan een nieuwe uitdaging kan beginnen.”

Het met elkaar in zee gaan was een kwestie van timing, stelt Sutil, die al jaren met het team in contact stond en voor wie Sauber naar eigen zeggen zijn eerste keus was voor 2014. “Het ging tussen nog een jaar bij Force India blijven of de overstap naar Sauber maken, waarbij het laatste mijn voorkeur had. Ik ben dan ook erg blij dat ik hier nu zit en met dit team aan iets nieuws kan beginnen.”

Doelen
Sutil gaat met zijn nieuwe team Sauber ook gelijk een nieuw tijdperk van de Formule 1 in, wat het volgens de Duitser moeilijk maakt voorspellingen te doen. “Op het moment weet niemand hoe goed zijn auto is, dus het is lastig een realistisch doel voor ogen te nemen.”

Niet wetende wat er mogelijk is, zet Sutil op basis van hoop en ambitie toch hoog in: “Mijn doel is elk jaar weer om het beter te doen dan voorheen. Tot op heden is mijn beste klassering in het kampioenschap een negende plek in 2011, dus ik streef er naar als negende of beter te eindigen, terwijl ik daarnaast graag mijn eerste podiumplek in de Formule 1 wil pakken.”

“Of ik die doelen kan behalen, is echter onmogelijk te zeggen. Het hangt af van hoe goed onze auto is en hoe de eerste paar races uitpakken”, weet Sutil, die verwacht dat het begin van 2014 wel eens chaotisch kan verlopen en kansen kan bieden aan Sauber en hem.