Adrian Sutil maakt zich geen zorgen over zijn toekomst in de Formule 1. Ook als Force India besluit niet met hem verder te gaan, heeft hij namelijk nog ijzers in het vuur.

“Wie zegt dat ik alleen maar op Force India zit te wachten?”, stelt Sutil in interview met het Engelse Autosport een wedervraag. “Ik vind dit een leuk team, maar als er geen nieuw contract uitrolt, vind ik ergens anders wel onderdak.”

“Het is heus niet zo dat mijn carrière ten einde komt als mijn contract bij Force India niet wordt verlengd”, beklemtoont Sutil, die ook met Williams in verband wordt gebracht.

“Zorgen om mijn toekomst maak ik me sowieso niet”, verklaart hij verder. “Ik voel me namelijk goed en doe mijn werk ook gewoon prima: ik scoor namelijk punten voor het team en zit goed in mijn vel. Meer kan ik niet doen, dus ik blijf hier relaxed onder.”

Sutil heeft zijn teambaas Vijay Mallya desondanks verzocht of hij haast wil maken met zijn beslissing, want volgens hem is dit zowel voor het team als voor de coureurs die op uitsluitsel wachten goed: “Als je de knoop pas laat doorhakt, merk je dat volgend jaar namelijk aan de prestaties”, stelt hij. “Wat dat betreft is het voor het team dus ook handig om snel met een aankondiging te komen.”

In een ander interview, ditmaal aan Formula1.com, benadrukt Sutil echter dat hij Mallya geen deadline heeft gesteld: “Daar is geen sprake van, maar ik wil het wel graag zo snel mogelijk weten. In ieder geval voor medio december.”

Mallya berichtte op zijn beurt eerder deze week nog dat hij een beslissing vooralsnog op zich laat wachten. “Het is geen makkelijke keuze en ik ben er nog niet uit. Ik ben echter ook niet het type om een beslissing te nemen en mensen dan aan het lijntje te houden, dus zodra ik eruit ben, zal ik het aan de coureurs vertellen.”

Mocht de beslissing nadelig uitvallen voor Sutil, dan nog twijfelt deze er dus niet aan dat hij er in 2012 weer bij is. “Ik zie mezelf volgend jaar absoluut weer Formule 1 rijden.”