Sauber kende een lastige kwalificatie, maar Adrian Sutil zette toch een degelijke veertiende tijd neer. Esteban Gutiérrez was negentiende, maar begint morgen als laatste wegens een versnellingsbakwissel.

Sutil, die toegeeft dat het voor niemand een makkelijke sessie was, is niet ontevreden met P14: “De auto is nog niet zoals we hem willen hebben en het gaat nog niet heel lekker dit weekend, maar ik prijs me gelukkig dat ik de kwalificatie zonder technische problemen ben doorgekomen”, vertelt hij.

“De gele vlag op het eind van Q2 kwam op een vervelend moment en ik denk dat ik er nog wel iets meer uit had kunnen halen als ik had mogen blijven pushen, maar dit is alsnog een degelijke klassering”, meent de Duitser, die voor de race van morgen het simpele maar in theorie effectieve plan heeft ‘het uiterste uit de auto te halen om deze positie te verbeteren’.

Gutiérrez
Esteban Gutiérrez had ondertussen een kwalificatie zoals hij die ook vorig jaar te vaak had: vol problemen en met een teleurstellend eindresultaat. “Het verkeer was een ramp en we begonnen – doordat we eerst nog wat technische mankementen moesten verhelpen, wat mijn monteurs overigens heel goed deden – te laat aan de kwalificatie, waardoor we telkens op het verkeerde moment op de baan waren.”

Één van de technische problemen die verholpen diende te worden, was een defect aan de versnellingsbak. Dat vereiste een bakwissel, wat betekent dat Gutíerrez vijf plaatsen straf krijgt en morgen als laatste moet starten. Uitrijden is echter het devies voor de Mexicaan: “Het verbeteren van de betrouwbaarheid heeft bij ons prioriteit, dus dat is waar we ons op gaan richten”, meldt hij.