Adrian Sutil zal de Grand Prix van Abu Dhabi aanvangen vanaf de vijftiende startplaats, twee plaatsen voor zijn Mexicaanse stalgenoot Esteban Gutiérrez. Het duo is niet geheel ontevreden.

Met name Adrian Sutil kijkt met een goed gevoel terug op zijn kwalificatie. De Sauber-coureur slaagde erin door te dringen tot Q2. Met de vijftiende tijd bleek dat ook meteen zijn Waterloo. “Het was een degelijke kwalificatie”, vat Sutil zijn twee sessies samen. “We hebben ons het gehele weekend weten te verbeteren. Hoewel ik pas later in kon stappen, werd het gevoel in de auto beter en beter naarmate we de afstelling aanpasten.”

“Helaas zorgde de nieuwe baanconditie tijdens Q2 ervoor dat de balans niet meer zo goed was als even daarvoor in Q1. Desondanks ben ik tevreden met mijn performance en die van het team.”

Esteban Gutiérrez
De Mexicaan maakt niet te veel woorden vuil aan zijn kwalificatie. De zeventiende plaats is niet geweldig, maar naar eigen zeggen heeft Gutiérrez zijn best gedaan: “Helaas bleek dat niet genoeg. Ik kwam na een goed rondje nog steeds een halve tiende tekort om door te dringen tot Q2. Dat geeft weinig voldoening, maar we hebben niet veel tijd om daarbij stil te staan. We moeten ons nu alweer richten op de race.”