Adrian Sutil moest zijn Force India in de tweede training aan de kant zetten na contact met de muur, maar denkt niet dat dit incident hem de rest van het weekend nog parten gaat spelen.

Sutil moest zijn bolide in de ochtend afstaan aan derde man Nico Hülkenberg, waarna hij in de middag het stuur weer overnam en vervolgens dus niet verder kwam dan zestien rondjes.

“Ik was hard aan het pushen en raakte de muur bij het uitkomen van bocht zeven. De ophanging raakte hierdoor beschadigd en ik moest de auto zodoende langs de kant parkeren”, vertelt Sutil.

“Het is jammer dat ik hierdoor niet veel tijd heb verloren, want ik had juist een druk programma om af te werken in de middagsessie.”

Ondanks deze tegenvaller zit de Duitser echter niet bij de pakken neer. “Ik denk namelijk dat we de balans van de auto aardig op orde hebben en hier redelijk competitief kunnen zijn”, verklaart hij. “Er is nu weliswaar nog veel werk te doen, maar ik ben er zeker van dat we alsnog een goed weekend kunnen hebben.”

Teamgenoot Paul di Resta maakte vandaag voor het eerst kennis met het Circuit Gilles Villeneuve en hij bleef uit de problemen. “Het ging er voor mij vooral om mezelf bekend te maken met de baan en mijn ritme te vinden. Ik ben dan ook tevreden met de vooruitgang die we gemaakt hebben, zeker omdat er nog meer in het vat zit”, besluit de man die de vrije trainingen als achtste en zesde afsloot.