Ondanks het teleurstellende seizoen dat Sauber doormaakt, zijn er genoeg coureurs die in 2015 voor het team willen rijden. Adrian Sutil, dit jaar uitkomend voor de formatie uit Hinwil, rekent echter op een langer verblijf.

Dat vertelt de Duitser aan Auto, Motor und Sport. “Sauber en ik zijn voor langere tijd met elkaar in zee gegaan en er is niets aan onze situatie veranderd”, antwoordt hij op de vraag of hij zich zorgen maakt om zijn toekomst.

Hoewel Sutil erkent 2014 op een teleurstelling is uitgelopen voor zowel het Zwitserse team als hemzelf, verwacht de Duitser dat het beter zal gaan in 2015. “Ik hoop volgend jaar punten te pakken met dit team.”

Concurrentie
Ondanks dat Sutil zegt zeker van zijn zaak te zijn, dingen er nog flink wat andere coureurs mee om een stoeltje bij Sauber. Daar kan onder meer Sutils huidige teamgenoot Esteban Gutiérrez onder gerekend worden, maar ook Saubers Nederlandse testrijder Giedo van der Garde.

De Russische reserve Sergej Sirotkin geldt ook nog als een kandidaat, mits er geld uit Rusland overgeschreven kan worden, terwijl ook Felipe Nasr en Jean-Eric Vergne met het momenteel puntloze en als tiende en voorlaatste geklasseerde team in verband zijn gebracht.

Door het mogelijke wegvallen van de teams van Caterham en Marussia bestaat er verder een kans dat pay drivers die normaliter bij die teams zouden aankloppen, nu op een zitje bij Sauber inzetten, wat de prijs voor een Sauber-zitje wel eens aanzielijk kan opdrijven.

Wat alle transferperikelen verder onzeker maakt, is de mogelijkheid dat Sauber toch nog in zee gaat met een investeerder of dat er iets veranderd aan de eigendomssituatie. Dat Sauber in financieel zwaar weer verkeert, is namelijk geen geheim.