Force India’s teambaas Vijay Mallya verkondigde eerder deze week dat zijn team de vijfde plaats in het WK moet afpakken van Renault, hetgeen volgens coureur Adrian Sutil wel moet lukken.

“Ik denk dat er een goede kans is dat we Renault kunnen verslaan”, zegt Sutili tegen Autosport. “We moeten natuurlijk wel hard werken en kalm en geconcentreerd blijven, maar we bevinden ons in een sterke positie en dat is aan het eind van het jaar natuurlijk altijd prettig.”

“Volgens mij is het bovendien makkelijker om in te lopen op een team dan om je positie in het WK te verdedigen”, oppert Sutil. “Je hebt als verdedigende partij toch wel een beetje de neiging om nerveus te worden, zoals wijzelf vorig jaar hebben gezien”, verwijst hij naar de wijze waarop Force India in de laatste race van 2010 de zesde plaats in het WK – met één punt verschil – aan Williams verloor.

“Ik hoop dan ook dat wij er dit keer in slagen om Renault nipt af te troeven”, vervolgt Sutil, wiens team dus nog vijf races de tijd heeft om het verschil van 22 punten met Renault goed te maken.

Dat Force India de laatste paar races sterk presteert en in Singapore zelfs met twee auto’s in de punten eindigde, sterkt Sutils vertrouwen. “Het was belangrijk voor ons om weer eens met beide auto’s punten te scoren, want dat was alweer een tijdje geleden. We willen die lijn dan ook doortrekken en hopelijk gaat dat ook lukken.”

“Hier in Japan wordt het misschien lastiger omdat Renault sterker zal zijn dan in Singapore, maar we hebben desodanks een goede kans en het is aan onszelf om daar het maximale uit te halen. We weten dat we het kunnen.”