Adrian Sutil wil op korte termijn weten of zijn werkgever Force India volgend jaar met hem verder wil of niet. De door teambaas gestelde datum van 15 december komt voor Sutil te laat.

De geruchten dat Sutil volgend jaar door testrijder Nico Hülkenberg vervangen gaat worden, klinken steeds vaker. Hoewel er nog niets officieel is, wil Sutil toch weten waar hij staat, zeker aangezien hij er de voorkeur aan geeft om langer bij Force India te blijven en een vertrek naar een ander team wel eens lastig kan worden aangezien de rijdersmarkt redelijk op slot zit.

Force India’s teambaas Vijay Mallya heeft eerder laten optekenen dat hij half december bekend maakt wie er in 2012 voor zijn team rijden, maar Sutil geeft nu in gesprek met persbureau Reuters aan dat dit voor hem te laat is: “Ik kan niet wachten tot december en wil daarom op korte termijn met Vijay praten en horen wat zijn ideeën zijn”, verklaart de Duitser.

Zelfs al besluit Mallya om hem te vervangen, dan nog maakt de 28-jarige coureur zich geen zorgen om zijn toekomst in de Formule 1, zo benadrukt hij: “Ik weet wat ik kan en wat mijn opties zijn, dus ik maak me niet ongerust”, stelt hij.

“Ik denk bovendien niet dat ik tot half december op een stoeltje hoeft te wachten”, voegt Sutil nog toe, waardoor hij erop lijkt te zinspelen dat hij nog andere opties achter de hand heeft.