De organisatie van de Japanse GP is goed voorbereid op de eventuele komst van de supertyfoon Hagibis, die naar verwachting zaterdag over het circuit van Suzuka zal trekken. Volgens Roger Hermans, chef van Max Verstappens merchandise-afdeling en aanwezig in Japan, ligt er al een noodplan klaar.

Zo zullen de stands in de fanzone achter de hoofdtribune volgens hem ontmanteld worden, indien het weer te onstuimig wordt. “Het is de bedoeling dat de tenten en standjes eerst worden afgebroken en zondag weer worden opgebouwd. Want ze waaien zo omver.”

De organisatie heeft uit voorzorg ook de Formule 4-races (zaterdagmiddag en zondagochtend) uit het programma gegooid om meer bewegingsvrijheid voor de Formule 1 te hebben. De weersverwachting voor de racedag lijkt voorlopig goed: zonnig en een temperatuur van boven de twintig graden.

Wanneer er zaterdag te veel regen valt en het te hard waait, bestaat er een grote kans dat de kwalificatie naar zondagochtend (02.00 uur Nederlandse tijd) wordt verschoven. Dat gebeurde in 2004 en 2010 in Suzuka ook al eens. “De veiligheid voor iedereen op het circuit is onze topprioriteit”, aldus een verklaring van Formule 1 Management (FOM).

Het aanvangstijdstip van de race (07.10 uur) blijft ongewijzigd als de kwalificatie wordt verplaatst naar zondag.

Flinke regen op Suzuka in 2017.