Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer is zeer tevreden over de samenwerking van coureurs Lance Stroll en Sergio Pérez bij Racing Point en denkt dat Stroll, de nieuwkomer bij het voormalige Force India, alleen maar beter wordt.

Stroll is nieuw bij Racing Point, het team dat eigendom is van zijn vader Lawrence nadat die in de zomerstop van 2018 Force India overnam. Bij de renstal uit Silverstone heeft de van Williams overgestapte Stroll de cockpit overgenomen van Esteban Ocon, die twee jaar lang naast Pérez reed. Tussen Ocon en Pérez ging het niet altijd goed, maar tussen Pérez en Stroll loopt het lekker, vertelt Szafnauer Crash.net. “De dynamiek is anders, en het zit goed.”

“Lance en Sergio delen hun werk met elkaar en proberen samen om het meeste uit de auto te halen”, zegt Szafnauer, die Stroll ‘goed en getalenteerd’ noemt. “Hij geeft goede feedback en weet wat hij wil van de auto. Hij is een goede coureur.”

“Wij kunnen Lance ook zeker dingen leren en ervaring is daarvoor heel belangrijk”, zegt Szafnauer, met Racing Points voorganger Force India dat zich er altijd op heeft voorgestaan voor jonge coureurs te gaan en die te begeleiden. “Lance is nog jong. Hij is pas twintig jaar, maar een paar jaar meer ervaring zal hem alleen maar beter en beter maken”, verwacht de teambaas.