Hij was misschien wel de held van kwalificatie. Paul di Resta stuurde zijn Force India naar een knappe vijfde tijd, maar diezelfde combinatie werd bij de weging te licht bevonden.

Uiteindelijk maakt anderhalve kilo het verschil tussen de vijfde startplaats en een plekje achteraan op de grid. Paul di Resta wordt naar de laatste startplaats verwezen, omdat de VJM06 na het afnemen van een bezinemonster slechts 640 kilo woog, terwijl het minimumgewicht is vastgesteld op 642 kilo. Een afwijking van een halve kilo wordt getolereerd,  een afwijking van twee kilo toch echt niet.

Waarschijnlijk ligt de oorzaak van dit gewichtstekort bij Paul di Resta zelf. Het gewicht van de coureur en de auto wordt bij elkaar opgeteld en tezamen moet het geheel in het geval van Paul di Resta dus minstens 642 kilo wegen. Naar verluidt zou de Brit anderhalve kilo onder zijn normale lichaamsgewicht hebben gezeten, waardoor het totaalgewicht zoveel lager uitviel dan toegestaan.

Paul di Resta is officieel gediskwalificeerd en Force India heeft aangegeven de opgelegde straf te accepteren. Di Resta staat nu voor de uitdaging om alsnog iets van zijn thuisrace te maken.