Team Lotus neemt in Brazilië afscheid van de huidige teamnaam. Het hoopt volgend jaar als Catherham F1 Team een vliegende start te kunnen maken.

“Ons rentmeesterschap van de naam Team Lotus loopt medio december ten einde”, vertelt teambaas Tony Fernandes. “In een kort tijdsbestek hebben we hoogtepunten en dieptepunten gekend. Het belangrijkste is dat we Lotus hebben teruggebracht in de Formule 1 en dat op gepaste wijze hebben gedaan. We bewaren goede herinneringen aan deze tijd en kijken ernaar uit volgend jaar een nieuw hoofdstuk in ons veelbelovende verhaal te beginnen.”

Technisch directeur Mike Gascoyne vult aan: “Het is een lang jaar geweest, maar we hebben sterk slot gekend. Sinds Singapore zijn we volop blijven doorwerken en niemand zal gas terug nemen totdat beide auto’s zondag de finish zijn gepasseerd, vóór onze directe rivalen.”

“We hebben duidelijk progressie geboekt”, vervolgt Gascoyne. “Ons racetempo is het hele jaar sterk geweest. In de kwalificatie hebben we dat niet kunnen evenaren. Maar in Brazilië introduceren we nog een nieuwe achtervleugel, waarmee we de efficiëntie van de verstelbare achtervleugel vergroten. In de kwalificatie mag je DRS overal gebruiken, dus hiermee zouden we het gat moeten kunnen verkleinen.”

Ook Heikki Kovalainen merkt dat het de goede kant op gaat met Lotus. “We gaan absoluut in de juiste richting”, zegt de Fin. “De sfeer in het team is uitstekend en persoonlijk ben ik tevreden dat ik het maximale uit de auto heb gehaald dit jaar. We hebben weer een stap vooruit gezet en hopen dit momentum tot volgend jaar vast te kunnen houden. En ik zie geen reden waarom we in Brazilië geen sterk weekend kunnen rijden.”

Jarno Trulli voegt toe: “De auto voelde in de races goed aan en met de nieuwe vleugel zoudenwe ook in de kwalificatie een sprong voorwaarts moeten maken. Interlagos is een circuit waar ik me altijd op verheug, maar waar ik niet veel geluk heb gehad. Het is een traditionele baan, waar je een goed ritme kunt opbouwen. Laten we zien wat het ons dit jaar brengt.”