Na een rampzalig weekend in Singapore was Racing Point Force India in Rusland terug aan het front. Esteban Ocon en Sergio Pérez scoorden er allebei punten. “In Japan streven we naar meer van hetzelfde”, aldus teambaas Otmar Szafnauer.

Punten scoren is cruciaal voor Force India na de herstart eerder dit seizoen. Het raceweekend in Sotsji was wat dat betreft een opsteker voor het team. “Na de verloren punten in Singapore was het belangrijk om een clean weekend te hebben in Sotsji”, legt Szafnauer uit. Dat lukte: Ocon finishte als negende, Pérez werd tiende.

Otmar Szafnauer, teambaas van Racing Point Force India.

“De enige frustratie was dat we moeite hadden om ons snelheidsvoordeel te benutten in de race. Zelfs met DRS had je een enorm snelheidsvoordeel nodig om een blijvende inhaalactie te kunnen maken. Wij hadden niet de positie op de baan die we nodig hadden, waardoor we een wat moeizame middag beleefden.”

Dit weekend in Japan gaat het team opnieuw voor een puntenfinish met twee auto’s, aldus de teambaas. “Na de dubbele puntenfinish in Sotsji reizen we naar Japan met meer van hetzelfde als doel. We verwachten dat we de snelheid van de auto – die we de laatste races hadden – meenemen naar Suzuka.”

Force India staat momenteel zevende in de stand bij de teams. Met een eindsprint is de zesde plek – momenteel in handen van McLaren – nog haalbaar. Voor het team is vooral belangrijk dat het zijn snelheid op de baan laat zien, vindt Szafnauer. Het liefst als best of the rest achter de drie topteams.

“De updates die we in Singapore introduceerden, blijven ons vooruit helpen. We willen het seizoen afsluiten als het vierde snelste team, en ik denk dat we al hebben laten zien dat we er dicht bij zitten om dat te behalen. De laatste weekenden op de kalender spelen onze sterke punten in de kaart, maar het middenveld blijft schommelen. We moeten daarom hard blijven werken om ons doel te kunnen behalen.”