Teambaas Mike Krack verwacht weinig van Aston Martin dit jaar op circuits als Monza en Spa.

“Het is mooi dat we al enkele keren op het podium hebben gestaan, dat gaan we zeker niet als ‘normaal’ beschouwen. We moeten juist als Aston Martin met beide benen op de grond blijven”, aldus Krack tegenover Formula1.com.

Fernando Alonso is de grote smaakmaker van Aston Martin dit seizoen. De tweevoudig wereldkampioen uit Spanje is inmiddels een vaste klant op het podium dit seizoen. Alonso staat in de strijd om de wereldtitel derde (Lance Stroll staat zevende). In het constructeurskampioenschap staat Aston Martin zelfs tweede, achter het Red Bull van Max Verstappen. Het wachten is dus nog op de eerste overwinning voor de renstal.

Spa en Monza

In plaats van speculeren over misschien wel een eerste zege, verwacht Krack weinig van Aston Martin op circuits waar het gaat om hoge snelheden. “We gaan het nog lastig krijgen op sommige circuits, denk aan Monza en Spa”, zegt Krack.

Binnen het team zijn de afgelopen tijd volgens de teambaas de nodige vraagtekens gerezen rond de geschiktheid van de bolide voor dergelijke circuits waarbij hoge snelheden vereist zijn. “We hebben gelukkig nog tijd voor het doorontwikkelen van de auto, dat moeten we dus zeker niet laten.”

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt weer in de winkel, met daarin alles over de door Max Verstappen gewonnen GP van Miami. In deze uitgave natuurlijk ook weer volop boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews. Met onder meer:

  • Max Verstappen: balen in Bakoe, meesterlijk in Miami
  • Reportage: Ernest Knoors wekt Arrows uit ’85 tot leven
  • Interview: Pierre Hamelin: de souffleur van Nyck de Vries
  • Reportage: hoe Haas meelift op Amerikaanse F1-gekte
  • Columns Rengers van der Zande & Amber Brantsen
  • Gallery: de allermooiste beelden van Peter van Egmond

Gratis verzending in Nederland!