*

Teammanager Alfa Romeo: ‘Räikkönen kiest zelf de motorinstellingen en de strategie’

Laurens Stade

Laurens Stade

12 augustus 2019 14:35

Teammanager Alfa Romeo: ‘Räikkönen kiest zelf de motorinstellingen en de strategie’

De teammanager van Alfa Romeo, Beat Zehnder, beweert dat Kimi Räikkönen ‘zonder enige aanwijzingen’ rijdt. De Fin ‘weet wat hij moet doen op welk moment’ en besloot ‘volledig zelfstandig’ tijdens de Grand Prix van Hongarije om naar de medium banden te gaan.

”Kimi doet alles zelfstandig”, aldus Zehnder tegen het Duitse Auto Motor und Sport. ”Kimi begrijpt alles. De engineers bespreken met elkaar of we de motorinstellingen moeten wijzigen, maar op dat moment heeft Kimi de instellingen al aangepast naar wat ze wilden. Hij weet precies wat hij op welk moment moet doen.”

Tijdens de Grand Prix van Hongarije besloot Räikkönen om naar de medium banden te gaan bij zijn pitstop. Het was een goede beslissing die hem de zevende plaats in de race opleverde. ”Kimi besloot helemaal zelf om naar de mediums te gaan. Iedereen om hem heen koos de harde banden. De medium banden hebben hem achteraf gezien gered. Hij had door die banden een goede tractie bij het uitkomen van bocht veertien”, aldus de teammanager.

Lees ook: Räikkönen: ‘Ik heb mijn contract niet gelezen omdat het geen waarde heeft’

Foto: Motorsport Images

‘Excuses aan Giovinazzi’
Omdat hij daardoor meer grip had, kon de Finse Alfa Romeo-coureur de andere Fin, Mercedes-coureur Valtteri Bottas, achter zich houden. ”Als we op de harde band hadden gereden, had hij ons zo ingehaald”, aldus Zehnder.

Aan de andere kant biedt de Alfa Romeo-teammanager zijn excuses aan Antonio Giovinazzi, die een minder seizoen kent dan zijn Finse teamgenoot. ”We hebben hem aan het begin van het seizoen een beetje teleurgesteld. Er waren technische problemen met zijn auto, waardoor hij weinig kon rijden.”

Alfa Romeo staat momenteel zevende in het constructeurskampioenschap met 32 punten, waarvan er 31 op de naam van Räikkönen staan.