*

Räikkönen: ‘Ik heb mijn contract niet gelezen omdat het geen waarde heeft’

Laurens Stade

Laurens Stade

7 augustus 2019 10:30

Räikkönen: ‘Ik heb mijn contract niet gelezen omdat het geen waarde heeft’

Kimi Räikkönen heeft bij zijn overstap naar Alfa Romeo duidelijk gemaakt dat als het team begint te zeuren, hij direct weer zal vertrekken. De Fin wil namelijk niet belemmerd worden bij het deelnemen aan ‘gevaarlijke’ activiteiten naast de Formule 1. Daarnaast ziet hij een plek in het management van Liberty Media na zijn Formule 1-carrière niet zitten: ”Teveel politiek.”

”Ik heb mijn contract niet gelezen omdat het in mijn ogen geen waarde heeft. Toen ik het eerste gesprek aanging met Alfa Romeo-Sauber heb ik duidelijk gemaakt dat als ze beginnen te klagen, als ze gaan zeuren, dat ik weg ben!”, aldus de Iceman tegen het Hongaarse Vezess.

De Fin houdt ervan om naast de Formule 1 aan andere activiteiten mee te doen, die als gevaarlijk bestempeld kunnen worden. Meestal staan teams dat niet toe vanwege het risico op blessures, maar de 39-jarige Räikkönen denkt daar anders over. ”Heel veel dingen in het leven zijn gevaarlijk. Je probeert altijd voorzichtig te zijn, maar er is pas sprake van een probleem als zich iets heeft voorgedaan wat als probleem bestempeld kan worden”, aldus de Alfa Romeo-coureur.

Lees ook: Räikkönen nestelt zich in top middenveld: ‘We komen dichter bij McLaren’

Foto: Motorsport Images

‘Dat is niets voor mij’
Voor 2021 staan grote reglementsveranderingen te wachten, en ook Räikkönen zal zijn mening geven. Hij betwijfelt wel of er naar geluisterd zal worden. ”Iedereen heeft eigen ideeën over hoe de regels eruit moeten zien, dus ik weet niet hoeveel waarde ze eraan hechten. De GPDA probeert de regels te beïnvloeden, en wanneer ze naar mijn mening vragen, geef ik ze mijn mening. We zien het wel”, aldus de Fin.

Op de vraag of hij na zijn Formule 1-carrière een rol in het management van Liberty Media overweegt, antwoordt hij: ”Zeker niet, dat is helemaal niets voor mij! Liberty Media heeft meer politiek dan de meeste landen”, aldus Räikkönen.

 

Lees meer over

Alfa Romeo Räikkönen

Gerelateerd