De Formule 1 zal ook in 2020 rijden met de banden waarmee de coureurs dit seizoen hebben gereden. De teams hebben na de testdagen in Abu Dhabi de nieuwe band unaniem afgewezen, zo heeft de FIA bekendgemaakt.

Pirelli had nieuwe banden ontwikkeld voor 2020 maar daar kwam kritiek op van coureurs. In Amerika kregen de teams al twee sets van de 2020-variant van de Pirelli-banden, maar daar werd over het algemeen negatief op gereageerd. Romain Grosjean gaf onlangs aan na de testdagen in Abu Dhabi, waar de nieuwe Pirelli-band getest werd, dat hij niet overtuigd was van de nieuwe banden.

Lees ook: Grosjean nog niet overtuigd van Pirelli-banden voor 2020

De teams hebben unaniem tegen de 2020-banden gestemd en daarom zal ook volgend seizoen gereden worden met de banden waarmee de coureurs dit seizoen hebben gereden.

”Nadat we de nieuwe specificatie banden voor 2020 hebben getest en geanalyseerd werd er gestemd over de specificatie voor 2020”, zegt de FIA in een verklaring. ”Het resulteerde in een unaniem besluit om aan de 2019-banden vast te houden voor 2020. De FIA wil Pirelli en de teams bedanken voor hun werk en medewerking om de banden te verbeteren voor 2020 en daarna. De lessen die we hiervan hebben geleerd zullen hoe dan ook van belang zijn voor de verdere ontwikkeling van de banden.”

Lees ook: Pirelli: ‘Geen probleem als F1 in 2020 vasthoudt aan 2019-banden’

Foto: Motorsport Images