De Formule 1-teams zouden in gesprek zijn over het houden van een extra testdag, of wisselen van een dag, vanwege het slechte weer dat op komst is in Barcelona.

Het was maandag tijdens de eerste testdag al koud met enige regen, maar voor vooral woensdag zou nog slechter weer onderweg zijn. Hoewel de voorspellingen uiteenlopen van (flinke) regen tot sneeuw, is het natuurlijk afwachten, maar dat doen de teams liever niet, zo bericht onder meer Auto Bild.

Volgens de Duitse publicatie zou er worden gekeken of er een extra dag kan worden ingepland, of bijvoorbeeld de woensdag ingeruild kan worden voor de vrijdag, waarvoor beter weer wordt voorspeld. Het weer zou vanaf donderdag, de laatste dag van de eerste testweek, namelijk al moeten verbeteren. Het Britse Autosport meldt echter dat vrijdag misschien een moeilijk verhaal wordt omdat Williams het circuit die dag heeft gehuurd voor een filmdag.

Volgens Autosport heeft Ferrari het circuit om dezelfde reden gereserveerd voor zaterdag, wat maandag eventueel de enige uitwijkmogelijkheid zou maken. Volgende week dinsdag (6 maart) begint de tweede testvierdaagse immers. Of de FIA als regelgever en Liberty Media als commerciële baas van de sport er überhaupt iets voor voelen de woensdag af te gelasten en/of een andere dag in te plannen, is niet bekend. Daarnaast moeten alle teams het erover eens zijn. Het idee wordt in de loop van de dinsdag verder besproken.