Om de kosten te reduceren, overwegen de Formule 1-teams het testen tijdens het seizoen wederom te verbieden. Dat bericht het Britse Autosport.

Volgens Autosport is een nieuw testverbod één van maatregelen die de teams willen invoeren om de kosten alsnog terug te brengen, als onderdeel van een alternatief kostenbesparingsplan na het afschieten van de voor 2015 voorgestelde budget cap.

In 2014 zijn – mede vanwege de ingrijpende reglementswijzigingen – al twee tussentijdse tests gehouden, na de Grands Prix van Bahrein en Spanje. Daarnaast wordt er later ook nog twee keer getest, na de races in Silverstone en Abu Dhabi, maar het is volgens Autosport dus goed mogelijk dat dit soort tests in 2015 verdwijnen.

Behalve dat de teams overwegen het tussentijdse tests te schrappen, zou er ook gedacht worden over het reduceren van het aantal wintertests. Afgelopen voorseizoen werden er drie vierdaagse testssessies gehouden, hetgeen mogelijk wordt teruggebracht na twee testsessies.

Het plan om het testen aan banden te leggen vormt onderdeel van een reeks voorgestelde wijzigingen in het sportieve en technische reglement om de kosten te verlagen. Behalve een ’testverbod’, wordt ook gedacht over het introduceren van meer standaard-onderdelen, het verminderen van het aantal personeelsleden dat naar een race afreist en een verbod op bandenwarmers.

Testverbod
Een testverbod in het kader van kostenbesparing in de Formule 1 is niets nieuws. Met ingang van 2009 is het aantal testdagen flink verminderd. Hoewel er nog wel geregeld tussentijdse rookie- of bandentests zijn gehouden, werd gedurende 2008 namelijk besloten dat het vele testen tijdens dat seizoen en de jaren daarvoor wel erg veel geld kostte en dit de rijkere teams bovendien bevoordeelde.