HRT had meer verwacht van de slotrace van het seizoen nadat het in de kwalificatie voor Virgin was geëindigd. Hoewel dat in de race niet lukte, staat HRT ook in de eindstand van het WK wederom boven Virgin.

“Ons tempo in de kwalificatie en de race was goed en we konden goed meekomen met de Virgins, dus het is jammer dat we het seizoen niet hebben kunnen afsluiten met een goed resultaat”, zegt Vitantonio Liuzzi.

Voor de Italiaan ging het mis bij de start en tegen het eind van de race. “De anti-stall werd ingeschakeld toen ik de koppeling losliet bij de start”, aldus de Italiaan. “Daardoor ging ik als laatste de eerste bocht in. Daarna kon ik aardig terugkomen, maar door een elektrisch probleem moest ik de auto aan de kant zetten.”

Daniel Ricciardo bereikte de eindstreep wel, maar eindigde achter Virgin-coureur Jérôme D’Ambrosio. “Ik denk dat ik aan het begin iets te veel heb gevraagd van mijn banden, want ik moest eerder dan gepland op de harde band overstappen”, verklaart de Australiër. “Tegen de tijd dat ik die aan de praat kreeg, was de achterstand op D’Ambrosio al te groot.”

“Het positieve voor mij was dat ik tot aan het eind van de race goede rondetijden kon rijden”, vervolgt Ricciardo. “Het laatste half jaar is goed geweest voor mij. Ik ben blij hoe het seizoen is verlopen. Ik wil HRT en Red Bull bedanken dat ze me de kans hebben gegeven veel te leren.”