De beloofde verbetering aan de turbo heeft McLaren-Honda in Canada niets opgeleverd. Jenson Button viel uit, Fernando Alonso finishte als elfde.

Voor Alonso was het gebrek aan perspectief op een goed resultaat tegen het eind van de race zelfs aanleiding te overwegen er dan maar helemaal mee te stoppen. Het team droeg hem echter op de race uit te rijden. In zijn officiele lezing na afloop van de race stelt Alonso dat hij bij zijn voorstel om te stoppen niet letterlijk bedoelde. “Ik wilde nog een extra pitstop maken”, zegt de Spanjaard. “Ik had al vijftig rondjes gereden op mijn banden en de coureurs die twee stops hadden gemaakt waren veel sneller dan ik. Maar het team wilde dat ik doorging- ik lag op dat moment elfde en bij een uitvaller had ik een puntje kunnen pakken. Maar dat gebeurde dus niet.”

Een van de slechts drie uitvallers was Jenson Button. Al in de negende ronde zette hij zijn rokende McLaren aan de kant. “Ik keek in mijn spiegels en zag veel rook en vonken, dus ik ben gestopt. De motor liep nog, maar ik heb hem meteen uitgezet.” McLaren weet nog niet wat er precies kapot is gegaan. Teambaas Eric Boullier baalt als een stekker van het beroerde resultaat. “Een race om snel te vergeten. Ik ben enorm teleurgesteld, zeker omdat het in de kwalificatie best goed ging.”