Toro Rosso heeft geen punten overgehouden aan de Grand Prix van Spanje. Daniil Kvyat kwam door hoge bandenslijtage snelheid te kort, terwijl Jean-Éric Vergne het einde van de race niet haalde.

Bij het vallen van de vlag was de veertiende plaats Kvyats deel. “Het was een zware race”, vertelt hij. “In mijn eerste stint was ik nog best snel en leek een puntenfinish mogelijk, maar daarna kwam ik tempo te kort en had ik last van de hoge bandenslijtage.”

“Een goed resultaat behalen werd daardoor een moeilijk verhaal, want ondanks dat ik na mijn laatste stop – toen ik op de zachtere banden reed – nog wel wat jongens kon inhalen, was het niet genoeg.”

Vergne
Voor Vergne zat de wedstrijd er na 24 ronden op. Een probleem met zijn uitlaatinstallatie zorgde ervoor dat hij voor de derde keer in vijf races voortijdig klaar was. “Erg jammer, want ondanks dat ik door een gridstraf praktisch als laatste moest beginnen, was ik vastbesloten er een goede race van te maken en na mijn pitstop zat de snelheid er ook goed in tijdens mijn tweede stint.”

Ondanks dat de pech zich ogenschijnlijk blijft opstapelen voor Vergne, probeert de Fransman positief te blijven: “Het hoort bij het racen. Mijn kans komt nog wel, en zolang ik een Formule 1-auto mag besturen heb ik het sowieso naar mijn zin.”