De Mexicaanse telecomgigant Telmex blijft ondanks het aanstaande vertrek van de Mexicaan Sergio Pérez ook volgend jaar aan Sauber verbonden. Dat vertelt Sauber-directeur Monisha Kaltenborn.

Telmex is veruit de grootste sponsor van het met een relatief beperkt budget werkende Sauber, dus Kaltenborn is blij dat het vertrek van Pérez naar McLaren niet betekent dat Telmex het team eveneens gaat verlaten: “Telmex heeft ons verteld dat dit geen invloed heeft op de sponsoring, aangezien ze naar het grotere geheel kijken”, vertelt ze aan Autosport.

“Telmex wil zich namelijk wereldwijd profileren via de autosport en wil de sport gelijktijdig groter maken in haar eigen deel van de wereld”, vervolgt Kaltenborn. “Vanuit dat oogpunt kijken ze dan ook verder dan alleen maar het opleiden van coureurs en zien ze het sponsoren van ons team als een project voor de lange termijn.”

“De Formule 1 vormt immers een goed platform voor de verschillende merken en bedrijven die onder Telmex vallen, en wij passen – mede door wat we voor de Telmex-coureurs hebben gedaan – nog altijd in dat marketingplaatje”, besluit Kaltenborn, die in de vorm van test- en reserverijder Esteban Gutiérrez nog een tweede Mexicaanse coureur in dienst heeft die gesteund wordt door het concern van Carlos Slim.