De kersverse GP2-kampioen Romain Grosjean heeft afgelopen week twee dagen mogen testen voor Renault, om zich zo voor te bereiden op zijn rol als reserverijder bij het team.

Grosjean zal vanaf de Grote Prijs van Singapore als derde man gaan fungeren bij Renault. De Fransman was al als testcourer aan het team verbonden, maar is – door de promotie van Bruno Senna naar een racezitje – doorgeschoven naar de rol van derde coureur en eerste reserve.

Om zich voor te bereiden, heeft Grosjean op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia mogen testen in een Renault R29. Aangezien deze bolide uit 2009 komt, valt de test niet onder het testverbod. Het is namelijk wel toegestaan om te testen met auto’s die twee jaar of ouder zijn.

Grosjean heeft ongeveer zeshonderd kilometer afgelegd in Valencia. “Het is altijd fantastisch om in een Formule 1-auto te rijden”, vertelt hij. “De test was vooral bedoeld om ervoor te zorgen dat ik weer gewend raak aan het besturen van een F1-bolide en ik heb het erg naar mijn zin gehad.”

“We hebben ons zowel op race-afstanden als korte runs gericht, terwijl we ook nog pitstops geoefend hebben”, vervolgt de 25-jarige Grosjean, die tijdens zijn zeven Formule 1-optredens in 2009 ook al met de R29 reed. “Dit voelde heel anders aan”, stelt hij. “Ik ben nu namelijk veel meer ervaren en voelde me gelijk vanaf het moment dat ik instapte op mijn gemak in de auto.”

Al met al was het dus een geslaagde test, zo besluit Grosjean. “Het was prettig om met het team en de monteurs samen te werken en het rijden zelf was een goede oefening. Het was een nuttige en aangename testsessie voor het hele team.”