Testrijder Jordan King rijdt in Austin de eerste vrije training voor Manor. De Brit neemt in Amerika tijdelijk de auto van Pascal Wehrlein over.

King, die dit jaar ook in de GP2 rijdt en vijfde in dat kampioenschap staat, heeft in 2015 en dit jaar al eerder voor Manor getest, maar komt nu voor het eerst tijdens een raceweekend in actie.

“Ik ben het team uiteraard zeer dankbaar dat ze dit mogelijk maken”, vertelt King. “Dit is weer een volgende, grote stap in de juiste richting voor me.”

“Het is een droom die uitkomt, maar ik heb tegelijkertijd natuurlijk werk te doen achter het stuur. Ik wil het team daarbij vrijdag helpen hun Amerikaanse raceweekend zo goed mogelijk te beginnen.”

King krijgt daarbij, zo vertelt hij, wat nieuwe onderdelen te testen, terwijl hij ook bandenevaluaties zal doen en het circuit moet leren kennen. Veel te doen, dus: “Maar ik kan niet wachten!”

King is al sinds 2015 als testrijder aan Manor verbonden. De vader van de 22-jarige King is de bestuursvoorzitter van het team dat eigendom is van zakenman Stephen Fitzpatrick.

GP2 Championship 2016, Round 9 & 10, Silverstone, Silverstone, England, Sunday 10 July 2016 - Race 2, Jordan King (GBR) Racing Engineering race winner

King heeft er zin in. De Brit heeft dit jaar twee sprintraces gewonnen in de GP2.