Bij Caterham blikt men met een tevreden gevoel terug op de eerste dag in Hongarije. Beide auto’s reden zonder problemen meer dan vijftig ronden.

Dat het alleen nog maar vrijdag is weet ook Heikki Kovalainen. Daarom is het wat hem betreft ook nog te vroeg om voorspellingen te doen over de rest van het weekend. “Ondanks de regen hebben we ons volledige programma af weten te werken. Uit onze tijden valt nog weinig op te maken, maar ik heb 58 ronden gereden en dat is zeker niet slecht.”

“Ik hoop dat we morgen nog een droge laatste training kunnen afwerken en dat we de rest van het weekend het aantal fouten tot een minimum beperken. Wie weet wat er mogelijk is als ons dat lukt”, aldus Kovalainen.

Vitaly Petrov durft al wel conclusies te verbinden aan de tijden die hij reed: “Met name de tijden die ik met zachte banden in de tweede training reed, stemt mij tevreden. Het laat zien dat we nog altijd stappen voorwaarts maken.”

Om de late regenval maalt de Rus niet: “Dat is voor iedereen hetzelfde en dus kun je maar het beste proberen het in je voordeel te gebruiken. Zo hebben we de intermediates kunnen proberen wat, met het oog op mogelijke regenval op zondag, mooi meegenomen is.”