Will Stevens kijkt terug op een in zijn ogen goed verlopen kwalificatie, terwijl teamgenoot Roberto Merhi baalt van het missen van een tweede run in Q1.

Roberto Merhi was naar eigen zeggen tevreden met zijn eerste run en klaar om nog een tweede keer de baan op te gaan, maar de thuisracer werd naar de weegbrug geroepen. Daar stak een probleem met het ERS-systeem de kop op. Althans, dat gaf de auto aan. Het bleek echter vals alarm, maar de verloren tijd zorgde ervoor dat Merhi naar een tweede run kon fluiten.

“Mijn team heeft nog uit alle macht geprobeerd om de auto op tijd klaar te krijgen, maar hun pogingen bleken tevergeefs. Ik ben hen echter wel een woord van dank verschuldigd voor hun inzet. Het is jammer dat ik mijn eerste tijd niet meer heb kunnen verbeteren, maar ik kijk alweer vooruit naar de dag van morgen. Ik heb er zin in om voor mijn thuispubliek te racen.”

Will Stevens
Will Stevens deed in de andere Manor-boldide wat er redelijkerwijs van hem mag worden verwacht: zijn teamgenoot verslaan en daarmee de negentiende startplaats voor zich opeisen. “Ik ben redelijk tevreden over mijn kwalificatie”, reflecteert hij na afloop. “Ik heb mijn tijd in de tweede run weten te verbeteren, ondanks een klein foutje. De auto werkt in ieder geval prima en ik kijk uit naar de dag van morgen.”