Bij Force India treedt men met vertrouwen de rest van het weekend tegemoet na een prima openingsdag in Singapore.

Zowel Nico Hülkenberg als Sergio Pérez geeft na afloop aan dat de auto het prima doet, inlcusief alle meegebrachte updates op de auto. Laatstgenoemde coureur begon de dag met de twaalfde tijd, om zich later in de avond te verbeteren naar de prima zesde tijd.

De Mexicaan roept na afloop van de kwalificatie zich andermaal op zijn gemak te voelen in de cockpit van de Force India, een quote die de journalisten de laatste tijd steeds vaker op kunnen schrijven: “Ik ben heel tevreden met het werk wat we vandaag gedaan hebben. Natuurlijk zijn er altijd kleine verbeterpunten aan te wijzen, maar ik stap met vertrouwen in de auto.”

“De baan lag er goed bij vandaag en eigenlijk was het in vergelijking met voorgaande jaren niet eens zo heel warm. We zijn erin geslaagd op beide bandencompounds lange runs af te werken, dus we hebben flink wat data verzameld waarmee we ons voor kunnen bereiden op de race van zondag.”

Ook bij Nico Hülkenberg zat de snelheid er al redelijk in. De Duitser was in beide trainingen terug te vinden in de top tien. Wat hem betreft ziet het er dan ook goed uit, al benadrukt de ervaren coureur dat het ‘nog maar vrijdag is’.

“Iedereen zal morgen een stuk scherper aan het vertrek staan”, vervolgt Hülkenberg. “Onze auto doet het tot nu in ieder geval goed, al laat de balans nog wel wat ruimte voor verbetering. Met name tijdens de lange runs was ik daar nog niet honderd procent tevreden mee, maar al met al kunnen we al een groot deel van ons huiswerk afstrepen en liggen we goed op schema.”