Met de Grand Prix van België achter de rug trekt de Formule 1 deze week weer naar Nederland voor de race in Zandvoort. Waar op Spa-Francorchamps de sessies soms wat aan de late kant begonnen, kunnen de fans op Zandvoort vroegere starttijden verwachten.

De Grand Prix van Zandvoort keerde vorig jaar terug op de Formule 1-kalender, nadat deze oorspronkelijk in 2020 had moeten plaatsvinden maar vanwege het coronavirus een jaar uitgesteld werd. Het was voor het massaal aanwezige oranjepubliek een race om van te genieten, met een dominante vertoning van Max Verstappen die zich tot winnaar kroonde.

Inhalen was nog wel een knelpunt op het duinencircuit en daar heeft de FIA van geleerd. Dit seizoen kunnen de coureurs namelijk al in de Arie Luyendykbocht, de kombocht voor het opkomen van start/finish, de DRS openen. Dat zal in eerste instantie in de eerste vrije training getest worden, waarna de FIA op basis van feedback en omwille van de veiligheid een besluit kan nemen voor de rest van het raceweekend.

Voor FORMULE 1 Magazine zijn Frank Woestenburg en Sjaak Willems op het circuit aanwezig. Zij houden op lokatie vanaf donderdag een liveblog bij, ook tijdens de sessies en de race op zondag. Op vrijdag bespreken zij het Grand Prix-weekend tot dan toe samen met MP Motorsport-teambaas Sander Dorsman in de vrijdag-editie van Paddockpraat. Op maandag zal Jacques Villeneuve weer ongefilterd zijn mening geven over de wedstrijd, in Paddockpraat op maandag beschouwen nog eens rustig na.

Tijdschema Grand Prix van Nederland

Vrijdag 2 september
Vrije Training 1: 12:30 uur – 13:30 uur
Vrije Training 2: 16:00 uur – 17:00 uur

Zaterdag 3 september
Vrije Training 3: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 4 september
Race: 15:00 uur