Na de half verregende openingsdag van de Grand Prix van Groot-Brittannië, hebben de teams en coureurs zaterdag nog één sessie om de naar Silverstone meegebrachte updates juist af te stellen voor de kwalificatie die aan het einde van de dag zal plaatsvinden.

De dag begint met de gebruikelijke persconferentie van de teambazen. Aansluitend vindt vanaf 13.00 uur Nederlandse tijd de derde en laatste vrije training plaats. Daarna hebben de teams nog twee uurtjes de tijd om de auto’s te prepareren voor de kwalificatie die om 16.00 uur begint. Zoals altijd is ook zaterdag het laatste nieuws vanuit Silverstone te volgen in ons liveblog.

Racedag

Omdat we een uur tijdsverschil hebben met Groot-Brittannië zal de race zondag een uurtje later dan gebruikelijk van start gaan. De pitstraat gaat om 15.20 open. De coureurs kunnen dan voor de laatste checks van de auto de baan op. De Grand Prix zelf begint vervolgens om 16.00 uur.

Om het spoorboekje compleet te maken: maandag vanaf 07.00 uur kun je op de site de exclusieve nieuwe column van voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve verwachten en later in de ochtend natuurlijk een nieuwe Paddockpraat Podcast.

Het tijdschema voor de Britse Grand Prix:

Zaterdag 2 juli
13.00-14.00 uur: Derde vrije training
16.00 uur: Kwalificatie

Zondag 3 juli
16.00 uur: Race