De aanleg van het Circuit of the Americas in Austin, Texas, verloopt volgens plan, zo benadrukt circuitontwerper Hermann Tilke, die bovendien denkt dat de baan zeer uitdagend wordt.

In gesprek met het Duitse Motorsport-Total laat Tilke weten dat alles in Texas ‘volgens plan’ verloopt, hetgeen volgens hem dus betekent dat het circuit keurig op tijd in juni van 2012 klaar zal zijn zodat de Amerikaanse Grand Prix er van 16 t/m 18 november gehouden kan worden.

Tilke, die vaak kritiek krijgt omdat circuits van zijn hand – zoals onder meer die in Valencia, Istanbuel en Abu Dhabi – weinig spannende races opleveren, denkt dat het Circuit of the Americas een leuke en voor de Formule 1 unieke baan wordt: “Het is een mooi circuit en voor Formule 1-begrippen zit er veel beweging en hoogteverschil in. Er zijn bijna geen vlakke stukken en dat is erg leuk.”

De Duitser hoopt dan ook dat het circuit de Amerikaanse racefans, die de Formule 1 maar met moeite in hun armen sluiten, kan begeren. “Het is moeilijk in te schatten, maar ik hoop dat het circuit de Amerikanen warm kan maken voor de race. Aan organisator Tavo Hellmund zal het in ieder geval niet liggen, want hij kent het Amerikaanse racepubliek. Ik denkt dus dat het wel goed komt.”